KLART: FBC värvar eftertraktad talang från AIK

William Almlöf. Foto: FBC Kalmarsund.

FBC Kalmarsunds tränare låter inte lovorden vänta. "Alla förutsättningar att bli en framtida publikfavorit i Kalmar".

delningar

FBC Kalmarsund har gjort klart med nästa, och sista, nyförvärv. Det är William Almlöf, född 2000, som ansluter från allsvenska AIK. Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2020/2021.

– FBC Kalmarsund är väldigt glada att kunna presentera William som vårt sista nyförvärv. I william ser vi många bitar av en modern innebandyspelare. Han är oförutsägbar och vill gärna utmana sina spelare i fart men har också sinnesnärvaro att vara kall och sätta dig bollarna med precision när lägena uppkommer, säger FBC-tränaren Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

– Med en ungdomlig och självsäker attityd på planen har han alla förutsättningar att bli en framtida publikfavorit i Kalmar.

Almlöf gjorde 39 poäng på 20 matcher i Norra Allsvenskan säsongen 2018/2019.

– Jag ser FBC Kalmarsund som en enorm möjlighet där jag kommer att kunna utvecklas extremt mycket både som spelare och individ. Föreningen har även extremt höga och tydliga mål, vilket passar mig väldigt bra, säger han.

I och med Almlöfs övergång stänger klubbchefen Per Viberg herrarnas "silly-season".

– Vi inledde "silly season" starkt och avslutar starkt. Målet har hela tiden varit att ha truppen klar under maj, vilket vi nu har, säger Per Viberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar