KLART: Nya skolan är beställd

Här ska den nya högstadieskolan byggas. - Foto: Magnus Jansson

Efter flera överklaganden och prövningar har man nu fått positivt besked.

delningar

Det har varit många turer kring upphandlingen av den nya högstadieskolan i Färjestaden. I maj förra året avslog Förvaltningsrätten Hansa Byggs överklagande av att NCC vann upphandlingen.

Under hösten gick Mörbylånga kommun ut med att P&E Invest skulle bli hyresvärdar till den nya skolan. Detta överklagades återigen av Hansa Bygg. Något Förvaltningsrätten avslog strax före jul, men även det beslutet blev överklagat.

Nu har dock Högsta förvaltningsrätten gett positivt besked kring upphandlingen och den nya högstadieskolan är beställd.

– Det känns skönt att den överklagande processen är över. Nu har vi en tidsplan att förhålla oss till, säger David Idermark, skolchef i kommunen i ett pressmeddelande.

Den nya skolan beräknas vara redo för inflyttningen till hösten 2021 och har plats för cirka 360 elever. I byggnaden ska det även finnas utrymme för en kulturskola och fritidsgård.

Kommunen planerar också för att bygga en ny idrottshall i anslutning till högstadieskolan. Dels för skolans behov men även för att kunna tillmötesgå de föreningar som önskar fler halltider.

Efter att högstadiet i Färjestaden är färdigställd väntar renoveringar och ombyggnation av kommunens enda nuvarande kommunala högstadium, Skansenskolan i Mörbylånga.

– Vi vill stå redo att börja satsa på Skansenskolan. Där kommer vi att anpassa lokalerna för högstadiet till den grundidé vi har haft i Färjestaden, säger David Idermark.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar