KLART: Toppartister till Gillberga

Toppartister till Gillberga Stenbrott. Foto: Pressbild och Wikimedia Commons.

Två av Sveriges främsta artister spelar i Ölands Dalhalla i sommar.

delningar

Den unika spelplatsen Gillberga Stenbrott har lockat några av Sveriges främsta artister. Bland annat har Sofia Källgren spelat på platsen och under förra året hade Robert Wells en av sina spelningar där. Nu är det klart att Robert Wells återkommer till Gillberga den 21 juli. Med sig har han stand-upkomikern Lennie Norman

– Det känns jättekul att Robert vill komma tillbaka. Det kommer vara ett högre tryck på den konserten, med upptempo och stand-up, säger Torbjörn Gustavsson, Konsertansvarig i Källa Hembygdsförening.

Den 29 juli kommer även Jill Johnsson till Gillberga Stenbrott för att göra en av sina spelningar där. 

– Vi är uppe i toppskiktet av artister nu och vi har fått in två drömbokningar. Det är kul att dom väljer att komma hit. Jill väljer bort de stora arenorna för att få spela här och vi får tacka nej till vissa artister, säger Torbjörn. 

Gillberga är en spelplats som tar in drygt 2000 åskådare. 

– Det är miljön som lockar hit artisterna. Den är väldigt exklusiv som spelplats med 18 meter höga stenväggar bakom artisten och 200 meter till Kalmarsund. Gillberga börjar nu att bli etablerad som spelplats. Det kommer vara högt tryck när vi släpper biljetterna. Jag tror att det kommer bli två fullsatta konserter, säger Torbjörn. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar