Kryss i sista matchen – nu laddar FBC för kval: "Det måste vi ta med oss"

49 poäng på 22 matcher och ohotad seriesegrare. Nästa helg inleds kvalet.

delningar

FBC Kalmarsunds damer var inför lördagens match borta mot Hovslätts IK redan klara för kval till SSL. Hovslätt hade dock allting att spela för då de behövde ta poäng för att undvika negativt kval – vilket de lyckades med. När 60 minuter hade spelats stod det 3-3 på resultattavlan och efter en mållös förlängning fick lagen med sig en poäng från matchen.

Gästande FBC Kalmarsund tog tag i matchen och redan efter drygt två minuter hade Malin Andersson gjort 1-0. I den 15:e matchminuten utökade FBC ledningen till 2-0 efter att Lovisa Abrahamsson tryckt in sitt tredje mål för säsongen. Men innan perioden var slut kunde Hovslätt reducera till 2-1.

– Jag tycker att vi inledde matchen väldigt piggt. Vi fick till de långa anfallen och låg jäkligt bra i vårt anfallsspel och stod rätt i försvarsspelet och jag tycker att vi ledde rättvist med 2-0. Sen fick de in ett mål i slutet lite snöpligt, säger Fredrik Andersson, assisterande tränare i FBC Kalmarsund.

Den andra perioden var relativt chansfattig och slutade 0-0. Den tredje perioden hann inte bli två minuter gammal innan Emelie Rosenqvist gjorde 3-1 till Kalmarsund. Men innan matchen var slut kunde hemmalaget både reducera och kvittera. Matchen slutade 3-3 och gick till förlängning, men där lyckades inget utav lagen göra mål och poängen delades mellan lagen.

– Från den andra perioden kan vi inte ta med oss någonting egentligen. Vi blev väldigt stillastående och det gick lite för sakta för vår del. Den tredje inledde vi bra, men sedan kontrade de inte två mål på våra misstag, säger Fredrik.

Fanns det någon mättnad hos er och fokus på nästa helg redan?

– Det är alltid svårt at bedöma. Men det är klart att man vill komma härifrån med en god match i bagaget och kunna ta med sig det inför kommande helg, så är det. Sen måste vi på planen börja hitta tillbaka till det här enkla spelet igen. Vi bjöd på två av tre mål för att vi kör de här "blindpassen" bakom ryggen och Hovslätt är ett duktig kontringslag som straffade oss hårt. Det måste vi ta med oss till nästa helg.

FBC Kalmarsund inleder kvalet till SSL hemma i Kalmar sportcenter den 24:e mars klockan 19:00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar