Lunchställets succéstart: "Rätt i tiden"

Nu ska ägarna satsa mer på att kombinera kultur och mat. "Nya grejen".

delningar

I somras öppnades det veganska caféet Tekla T upp i Borgholm av systrarna Åsa Notting och Ulrica Notting. Intill caféet ligger Galleri Stenhallen där det pågår många utställningar.

Vår pappa hade alltid en önskan om att det skulle bli en konstuställning och efter många år blev det så, då det finns en konsthall här. Vi tyckte att det var bra att kombinera med mat och eftersom vi gillar vegansk mat så blev det så, säger Ulrica Notting.

Det som serveras på caféet är helt veganskt, något som verkar har varit uppskattat av kunderna.

- Det har gått bra. Det finns ett stort intresse för vegansk mat och det ligger helt rätt i tiden, både från djur-, hälso- och det globala perspektivet. Det finns starka tendenser att äta växtbaserad kost, säger Ulrica Notting.

Robert Oldergaarden ställer upp och arbetar i caféet lite då och då.

– Jag har ställt ut här i Stenhallen och det har gått väldigt bra för mig. Sedan frågade systrarna om jag ville vara med och hjälpa till och då ställde jag upp, säger Robert.

Efter nyår kommer de satsa mer på att kombinera kultur och mat ihop.

- Vi vill utveckla konceptet. Framförallt kombinera maten tydligare med kultur. Det kan bli mer föreläsningar om konstnärsliv och poesiaftnar, säger Ulrica.

Meningen med Tekla T:s koncept är att folk ska komma dit för att äta och samtidigt få se en utställning som ändrar sig hela tiden.

– Det är det som är nya grejen och det tror jag på faktiskt. Vi vill visa för folk att det här är ett lunchställe i Borgholm. Här lagas Ölands godaste mat och det är Ulrica som gör alla recept och lagar maten, säger Robert.

Ulrica drev en restaurang som hette Villa Harmoni från 1996-2003. När hon nu har öppnat Tekla T besöker flera av hennes gamla kunder caféet.

– Det har varit en succé och det blir bara mer och mer folk. Tack vare Ulricas fantastiska mat. Hennes gamla kunder är så lyckliga att hon har öppnat igen så att de nästan blir tårögda. Hon har även en känsla för att göra en lugn och fin miljö där du kan sitta och känna dig hemma, säger Robert

Caféet har lunchöppet måndag till fredag från 11.00-15.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar