Mamma och bebis utsattes för grov misshandel

Attackerades med knytnäveslag och tillhygge.

delningar

Det var i början av maj som en 26-årig man ska ha blivit rejält våldsam mot en kvinna, sin dåvarande sambo, och en sju månader gammal bebis. Händelsen inträffade på en central adress i Färjestaden.

26-åringen ska ha utsatt kvinnan och barnet för en långvarig misshandel under flera timmar. Utanför bostaden ska han ha försökt rycka barnet ur famnen på kvinnan och bitit henne i axeln och handen.

Han ska även ha slitit kraftfullt i hennes hår så tussar lossnade samt tryckt ner henne på marken, där han satte sitt knä mot hennes huvud.

I trapphuset ska han ha fortsatt att bita henne och slå henne med knytnävarna, så pass kraftigt att ett ögonbryn spräcktes.

Inne i lägenheten fortsatte misshandeln med knytnäveslag mot ansiktet och huvudet. 26-åringen ska även ha slagit både kvinnan och bebisen med ett avbrutet dörrhandtag i deras huvuden upprepade gånger.

Det ska även ha förekommit fler incidenter där han slet i hennes hår så kraftigt att tussar lossnade.

Kvinnan har uppgett att mannen tog stryptag på henne två gånger, varav det svartnade för ögonen och hon fick svårt att andas vid ett av tillfällena. Vid större delen av misshandeln ska kvinnan ha haft sonen i famnen eller i närheten.

Åklagaren anser att 26-åringen har visat på ”särskild hänsynslöshet och råhet” både mot kvinnan och den försvarslösa bebisen.

Enligt åtalet finns det tre vittnen till delar av det våldsamma förloppet. 26-åringen åtalas nu för två fall av grov misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar