Minst mil viltstängsel i landet – nu agerar regionen

Jimmy Loord (KD) - Foto: Axel Brantemo

Lokalpolitikerns önskan tas upp i regionens agenda.

delningar

Han gick ut tidigt och kritiserade antalet mil viltstängsel vi har i länet. Nu verkar Jimmy Loords (KD) röst äntligen nått regionen.

Kalmar län toppar årligen viltolycksstatistiken och det är förmodligen ingen slump. Kalmar län har nämligen minst antal mil draget viltstängsel i hela landet. Detta fick kristdemokraten Jimmy Loord att redan 2017 skriva sin första riksdagsmotion, en motion han senare fick lämna in.

Han är glad över att konstatera att det nu skett en förflyttning i frågan och att det nu råder en samsyn i regionen av vikten att prioritera viltstängsel och viltpassager.

– För mig var det otroligt viktigt att tidigt sätta press i den här frågan. Den är angelägen och viktig för alla. Ingen vill bo i ett län där det är osäkert att att ta sig fram på vägarna, säger Jimmy Loord som i måndags började som nytt regionråd i länet.

– Under tisdagen besökte representanter för Region Kalmar län, Nybro för att berätta om vilka satsningar man vill göra på våra vägar. Det är med stor glädje jag noterar att även regionpolitikerna dragit öronen åt sig och nu äntligen är beredda att agera för mer viltstängsel och fler viltpassager längs länets mest olycksdrabbade vägar. Det är en stor seger att vi äntligen talar med en och samma röst. Det är dessutom helt avgörande för att vi ska kunna sätta press i frågan gentemot Trafikverket. 

Loord ser nu fram emot att det blir verkstad i frågan och konstaterar att trägen vinner.

– Detta är ingen enkel fråga som vi själva kan helt kan avgöra. Däremot bestämde jag mig tidigt för att bilda opinion och gjorde frågan till en av mina viktigaste i valet. Ibland lönar det sig att höja sin röst och inte ge upp. Jag ser nu fram emot att vi tillsammans lyckas påverka Trafikverket. Förutsättningarna har aldrig tidigare varit så goda som nu, avslutar Loord

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar