Mörbylånga storsatar på företagarna: "Öka tempot"

Anna-Kajsa Arnesson, Pege Hussfelt och Ann Willsund tror att de nya förändringarna i kommunens näringslivsarbete ska göra stor skillnad. - Foto: Lovisa Essunger Lindblom

Så vill man förändra. "Motorn är ett bra, fungerande näringsliv".

delningar

Mörbylånga kommun har under den senaste tiden haft stora svårigheter med att få kommunens näringsliv att växa i en lämplig takt.

För att försöka ändra detta har de under de senaste sex månaderna haft en tillfällig näringschef, Pege Hussfelt. Hans uppgift har varit att undersöka kommunens näringslivsarbete och försöka ta fram en plan som kan förbättra situationen.

– De har varit väldigt öppna till mina synpunkter och jag har känt mig väl bemött, säger Pege Hussfelt.

Pege Hussfelt har många punkter i sin rapport, men en som han brinner lite extra för är kommunikationen. Han anser att kommunikationen inom kommunen varit bristfällig och att tempot inte varit högt nog. Han berättar också att det varit problem med handlingar som hamnat vid fel bord och fastnat där.

– Många av företagen tappar suget om processen är för lång, säger kommundirektör Ann Willsund.

En av de viktigaste delarna av planen är att tillsätta en ny näringslivschef. De tror att arbetet runt näringslivet kommer att bli bättre när de har en stabil näringslivschef.

Kommunen har redan börjat sökandet efter den nya chefen med en annons på nätet. I annonsen söker de en person som har erfarenhet av det privata näringslivet och som förstår vad företagarna vill. De vill ha någon som är driven, ordningssam och bra på att kommunicera.

– Hade jag inte varit 70 år nu så hade jag sökt det. Det är ett spännande jobb, säger Peter Hussfelt.

Med en ny näringslivschef hoppas de att kommunens näringsliv kommer att frodas. De vill att kommunen ska växa till antalet och att fler turister ska söka sig till södra Öland.

– Motorn är ett bra, fungerande näringsliv. Det är friska pengar in i kommunen, säger Anna-Kajsa Arnesson (C).

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar