Nattklubbsprofil tar över gästgiveri: "Väldigt fina möjligheter"

Han började sin karriär på Strand hotell i Borgholm.

delningar

I 33 års tid har Stufvenäs gästgifveri drivits inom familjen. Nu har Helena och Magnus Berzelius sålt den anrika verksamheten.

Gästgifveriet som innefattar både hotell, restaurang, konferens- och spaanläggning har nu fått en ny ägare. Det är 34-årige Marcus Thell från Karlskrona som tagit på sig uppgiften att driva verksamheten som är belägen ute längs kusten, strax norr om Söderåkra. Marcus tillträder i april.

– Stufvenäs är en ganska komplett anläggning. Omgivningarna runt omkring är helt fantastiska och det finns väldigt fina möjligheter. Det är ganska snarlikt de platserna som jag jobbat på tidigare. Jag ser en möjlighet att kunna nyttja de kunskaper jag fått sedan tidigare, säger den nya ägaren Marcus Thell.

Marcus arbetar för närvarande som vice vd på Ronneby Brunn och är driftchef för ett antal andra hotell inom Norrlandia Hotel Group, bland annat Best Western Kalmarsund Hotel och Strand Hotell i Borgholm.

Han började som karriär som nattklubbchef på just Strand hotell och blev senare hotelldirektör där. Marcus var även ordförande i Framtid Borgholm.

Efter att ha varit verksam som hotellchef är det nu dags att ta nästa kliv.

– Jag har följt Stufvenäs under några år och haft koll på anläggningen. Någonstans har jag landat i att det hade varit kul att göra något själv, att prova mina egna vingar. Där jag är idag kommer jag inte längre, jag har slagit lite i taket, säger Thell.

En bidragande orsak till att ta över Stufvenäs var också att han kunde göra det tillsammans med sin sambo, Martina Ranne. Nu ser han möjligheter där de kan komplettera varandra och äga sin egen tid. Nu är de båda förberedda på att lägga ner den stora tid som krävs för att driva Stufvenäs och är ödmjuka inför uppgiften

– Det är en fantastisk anläggning. Men någonstans måste man ha respekt för det arbete som är gjort innan. Vi vill inte komma in och göra några större förändringar utan snarare lära sig och se hur verksamheten fungerar. Sedan kan man utveckla något därifrån men inget revolutionerande, det behövs inte på ett sånt här ställe, avslutar Marcus.

Tillsammans påbörjar paret sin nya utmaning under april.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar