Nilssons afton när FBC Kalmarsund slog serietrean

Revansch för FBC Kalmarsund – Anton Nilsson satte två mål och stod för två assist i 5-3 vinsten mot Linköping.

delningar

Förlusten senaste mot Jönköping sved. Linköping IBK fick sota för det när FBC Kalmarsund tog sig tillbaka i vinnarspåret.

– Jag tycker vi går enligt gameplan. Ligger lågt och stänger ner Linköping bra. Sedan får vi utdelning på våra chanser, säger Anton Nilsson efter slutsignalen och fortsätter.

– Vi släpper in noll mål i fem mot fem spelet vilket är oerhört starkt. Då ska man vinna en match med.

Det var ett revanschsuget FBC Kalmarsund som åkte till Östergötland för att ställas mot serietrean Linköping IBK och det började bra för serietian.

Kevin Björkström pangade in 1-0 redan i inledningen av första perioden på pass av Tim Nyander.

Hemmalaget kom tillbaka när Johan Wittberg fick besöka utvisningsbåset efter att ha åkt ut för hårt spel. Matej Jendrisak gjorde inga misstag när han skickade in kvitteringen 1-1 i slutet av första perioden men det var som sagt ett revanschsuget FBC. Minuten senare hittade William Larsson fram till Anton Nilsson som skickade in ledningsmålet 2-1.

I andra perioden var det Filip Stjernbergs tur att åka ut två minuter för hårt spel men denna gång var det inte Linköping som nätade utan gästerna från Kalmar.

Målskytten Anton Nilsson passade fram till Kim som skickade in 3-1. När sedan Anton Nilsson skulle komma med i målprotokollet för andra gången i matchen innebar det i princip spiken i kistan. Denna gång var det Kim som fick bjuda tillbaka när Anton satte 4-1.

Anton Nilsson hann även passa fram till Max Johanssons 5-1 mål. Hemmalaget Linköping försökte men kom inte närmare än 3-5 reducering.

– Bollen studsade rätt väg för en gång skull, skrattar Nilsson och fortsätter.

– Det var skönt att studsa tillbaka när vi gör en plattmatch mot Jönköping senast och göra det i matchen efter är otroligt starkt.

Tight i tabellen – ni är uppe på en femteplats nu.

– Det är oerhört tight, vilket också är roligt för då får man den där slutspelskänslan i varje match. Det blir lite kniven mot strupen men det är roligt, avslutar han.

I och med vinsten går FBC Kalmarsund upp på en femteplats i tabellen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar