Laddar

Nu ska länets teknikföretag utvecklas – mångmiljonbidrag har beviljats

Två projekt ska hjälpa teknikföretagen i Kalmar län att växa.

delningar

Under hösten har IUC Kalmar län beviljats ett åttasiffrigt belopp till två projekt som har som huvudsyfte att stödja små och medelstora företag. Pengarna ska stärka konkurrenskraften hos företagen samt öka deras tillväxt. Satsningen infinner sig alltså inom ramen för nyindustrialiseringsstrategin i Sverige.

Totalt rör det sig om två projekt. Det ena "Kickstart digitalisering" och "INDIGO", samt coachning inom affärsutveckling, ägarstrukturer och hållbar produktion. I detta projekt erbjuder företagen specialkompetens från forskningsinstitut och akademi.

I projekt två är det ett samverkansprojekt med Träcentrum i Nässjö och Centrum för Informationslogistik i Ljungby, men där IUC Kalmar län äger projektet. Utgångspunkten kommer att vara företagens affärsmodell och arbetet med att ta fram planer för en utvecklingsresa kommer att genomföras hos företagen.

De båda projekten kommer att avslutas i november 2020 och 2021. Budgeten ligger på 17 miljoner kronor och projekten finansieras av EU:s regionala utvecklingsfond.