Nytt bidrag till jobbsatsning: "Samla olika aktörer"

Mörbylånga kommun vill samverka med fem andra kommuner i länet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Samverkansgruppen för unga och nyanlända till arbete består av kommunerna i Mörbylånga, Borgholm, Kalmar, Nybro, Emmaboda och Torsås. Gruppen initierades av Mörbylånga och de har nu fått ett bidrag på 300 000 kronor.

Pengarna ska användas till en större samverkankonferens med bland annat föreläsningar, workshops, planering och nätverkande.

– Målet är att skapa en fördjupad samverkan över kommungränserna samt mellan representanter inom kommunens verksamheter, Arbetsförmedlingen och andra samverkansaktörer. Vi tror på att samla olika aktörer för att få alla att dra åt samma håll, säger integrationssamordnaren Anna Gustafsson i ett pressmeddelande.

Utöver detta bidrag har Mörbylånga kommun fått en enskilt statsbidrag på cirka 135 000 kronor för lokala samverkansträffar på Öland.

– Vi kommer fortsätta vårt arbete med företagsträffar där. Vi kommer även ta lite nya grepp kring kompetensförsörjning tillsammans med näringslivsenheten här i kommunen. Det känns verkligen jättebra med en sådan tidig julklapp, säger Anna Gustafsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar