Nytt verktyg gör det lättare att hitta naturen

Tjänsten ska underlätta för den som vill ut i naturen. Foto: Klara Alvunger/Skärmdump

Så ska det bli lättare att hitta alla områden.

delningar

Det är med hjälp av olika kartverktyg hos Länsstyrelsen och Naturvårdsverket som det nu blir lättare att hitta naturreservat och värdefulla naturområden. Man kan även se vad som finns att uppleva i de olika områdena.

– En viktig del av arbetet med att skydda natur är även att göra den tillgänglig för upplevelser. På webbplatserna kan du nu se vilka skyddade områden som finns nära dig och vilka leder och anordningar som finns i området, berättar Magnus Grimheden, naturreservatsförvaltare på Länsstyrelsen Kalmar län i ett pressmeddelande.

I Kalmar län finner man över 200 naturreservat i olika storlekar. De är utspridda över hela länet vilket gör att man alltid har nära till något. Allt från cykelleder, naturstigar, vandringsleder, ridleder och kanotleder finns utmärkta på kartorna. Men också information som entréplatser, parkeringar, toaletter, soptunnor, rastskydd, vadställen, fågeltorn och andra besöksanläggningar.

– Genom den här informationen vill vi förbättra tillgängligheten och upplevelsen för alla besökare i våra skyddade områden och sänka tröskeln för att ta sig ut i naturen. Kunskap om ett område ger även en rikare upplevelse och förståelse för varför det är viktigt att skydda och bevara naturen, avslutar Magnus Grimheden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar