Öland är redo för galen shoppingdag

Öländska butiker och restauranger har laddat upp med flera bra erbjudanden.

delningar

På fredagen den 23:e november inträffar årets största shoppingdag. Det handlar om Black Friday, den amerikanska traditionen som har blivit startskottet för julhandeln. På senare år har dagen etablerat sig mer och mer i Sverige och på Öland är butikerna inte sena att haka på trenden.

I Borgholm har man tagit shoppingdagen till en helt ny nivå då butiker och restauranger erbjuder bra priser under både fredagen och lördagen. Något som kallas för black weekend.

– Vi har gemensamt pratat ihop och vill marknadsföra Borgholm som ett köpcentrum. Vi satsar tillsammans och vill att besökarna ska tycka att det är värt att åka till Borgholm än någon annanstans under den här helgen, säger Henrik Hempel, representant för Borgholms Cityförening.

Många av julklapparna införskaffas under Black Friday.

- Det är en stor helg inför julen och många förbereder sig redan nu. Folk tar ju ledigt för att komma och handla under dagen och står redo när vi öppnar, säger Henrik.

Henrik Hempel och hans butik Danielsons dam och herrmode har en hel del erbjudanden till sina gäster. Foto: Arkiv och privat

Ölands köpstad är också redo för Black Friday.

– Många butiker har redan smygstartat. Intermezzo har haft black month och Lindex anordnar black weekend, säger centrumledaren Åsa Bigelius.

Under torsdagen släpptes alla butikers erbjudanden på deras hemsida och besökarna kan tävla om att vinna sitt köp i shoppingcentret.

– Det är en fantastisk handelsdag som växer för varje år. Folk går och väntar på att Black Friday ska komma. Jag tror det blir en bra lönehelg, säger Åsa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar