Ölands bank får ny majoritetsägare: "Stark och lokal"

Ölands bank får ny majoritetsägare. - Foto: Tilda Eriksson

Swedbank säljer delar av sitt innehav.

delningar

På tisdagskvällen offentliggjordes att Sparbanksstiftelsen Öland köper aktier av Swedbank och tar över som majoritetsägare i Ölands bank med 51 procent av ägande. Swedbank har kvar 49 procent.

– Det är viktigt för Öland att det finns en stark och lokal bank, som jobbar för bygdens bästa. Genom att vara majoritetsägare kan vi säkerställa Ölands Banks lokala förankring och bankens möjligheter att bedriva långsiktig bankverksamhet på Öland, säger Rune Åstrand, ordförande i Sparbanksstiftelsen Öland, i ett pressmeddelande.

Affären har prövats och godkänts av Finansinspektionen. Den nuvarande verksamheten i Ölands bank påverkas inte utan man kommer att fortsätta som vanligt.

Bankens rötter går tillbaka ända till 1832 när Borgholms sparbank öppnade. I vintras träffade 24Öland bankens nya vd Anneli Nilsson, som tog över efter att Mårten Lidberg lämnade.

– Vår uppgift är fortsatt att hjälpa människor, företag och samhälle att växa. Genom närhet till våra kunder, dialog och korta beslutsvägar kan vi utveckla och skapa goda förutsättningar för människor och företag. Genom vårt engagemang gynnar och stärker vi bygden på ett hållbart sätt, säger Anneli Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar