Öländska talade under FN-konferens: "Häftigt och overkligt"

Nora Eklöv har talat i USA. Från vänster: Nora utanför FN huset och Nora i General Assembly Hall. - Foto: Privat

Nora Eklöv, 23, berörde ett viktigt område i sitt tal.

delningar

23-åriga Nora Eklöv från Glömminge har varit på plats vid FN:s högkvarter i New York i ett par dagar. Där har hon deltagit vid världens största internationella konferens om funktionshinder och vid ett av sidoevenemangen till den stora konferensen har Nora fått äran att hålla ett tal. Ett tal som bland annat handlade om den elevassistans Nora haft under sin uppväxt och hur mycket den har betytt för henne.

– Jag har talat vid ett sidoevenemang som Sverige och de nordiska länderna har anordnat som handlar om inkluderande skolgång, säger Nora Eklöv till 24Öland.

Nora arbetar som generalsekreterare för Förbundet Unga Rörelsehindrade och som tjänsteperson hos NUFT (Nätverket Unga för tillgänglighet). Till New York åkte Nora som representant för NUFT tillsammans med två andra från den svenska funktionshinderrörelsen.

– Det känns väldigt häftigt och lite overkligt att vara här. Men det känns samtidigt som att vårt deltagande är väldigt viktigt. Många delar av världen backar i utvecklingen när det kommer till våra frågor, säger Nora Eklöv.

Här kan ni lyssna på Nora Eklövs tal. Noras tal börjar vid minut två och fortsätter i cirka tre och en halv minut framåt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar