Öländskan blir historisk: "Nervöst och lärorikt"

Ellen Bäckstedt debuterar i svenska landslaget. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN /

FIBK-produkten debuterar i svenska landslaget.

delningar

Ellen Bäckstedt blir den första öländskan att spela i Sveriges landslag, vilket innebär att hon skriver in sig i historieböckerna. Innebandytalangen är fostrad i Färjestadens IBK och spelar för tillfället i SSL-klubben Endre IF. Från och med onsdag den 30 januari till den 1 februari ska Ellen spela VM-kval i Gdansk, Polen tillsammans med de stora stjärnorna.

– Det ska bli väldigt roligt att få åka till Polen med alla de här bra spelarna. Men också nervöst inför det som kommer hända, säger Ellen Bäckstedt till 24Öland. 

I samband med en SSL-match för drygt en vecka sedan drabbades Ellen av en huvudskada. En skada som nu ska vara läkt och inte påverka VM. Uppladdningen inför kvalet har därmed bestått av egenträning.

– Vi krockade på planen och sedan hade jag huvudvärk under måndagen och tisdagen. Men det var ingen hjärnskakning och nu känns det bra. Jag har laddat upp med att fokuserat på att huvudet ska fungera tillsammans med träning och tränat själv tre gånger den senaste veckan. Det blev cykling, löpning och sedan var jag med på vår uppvärmning innan vår senaste match. Men jag deltog inte i matchen, säger Ellen. 

Ellen skulle tillsammans med hela landslaget flugit från Arlanda till Gdansk under tisdagen. Ett försenat flyg från Gotland gjorde dock att hon och hennes tre andra innebandykollegor missade flyget från Arlanda. De fick därför flyga från Arlanda till Köpenhamn för att där ta ett flyg till Gdansk. 

– Vi skulle haft träning och genomgång ikväll men det kanske vi missar nu. När vi kommer ner till Polen kommer vi få mer information och jag vet inte riktigt än var jag ska spela. Förhoppningsvis blir det högerforward, som i klubblaget. Det ska bli kul och lärorikt, säger Ellen. 

FAKTA

Sveriges matcher under vm-kvalet:

Onsdag 30 januari – Frankrike klockan 12.00

Torsdag 31 januari –Norge klockan 15.00

Fredag 1 februari – Danmark klockan 18.00

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar