Ölandskrögare vill etablera sig på fastlandet: "Behålla samma känsla"

Susanne Edén har framtidsplaner på att öppna upp restaurang i Kalmar. - Foto: Tilda Eriksson

Letar efter passande lokal. "Nära vatten hade varit trevligt".

delningar

Den populära hamnrestaurangen Seasalt Kitchen i Färjestaden är välkänd för sina burgare och musslor. Restaurangen drivs av Susanne Edén och nu vill hon ta steget ytterligare och öppna upp en restaurang med samma regi i Kalmar.

– På sikt vill jag kunna ha öppet året runt. Därför skulle jag vilja öppna något i Kalmar och letar just nu efter lokal. Men jag vill samtidigt fortsätta driva säsongen i Färjestaden, säger Susanne.

Att hålla öppet restaurangen på Hamnplan i Färjestaden under vintertid är något som Susanne har försökt ett flertal gånger. 

– Förra året försökte vi ha öppet under vintern men det har varit tufft att driva verksamhet på kvällarna under vintern. I år valde vi att inte ha öppet. Vårt ställe förknippas nog med sol och värme. Kunderna vill gärna sitta på uteserveringen och äta musslor och dricka vin. Det ska vara varmt och mysigt, säger Susanne. 

Om Susanne fick chansen att öppna upp restaurang i Kalmar skulle det innebära en helt annan kontinuitet. 

–  I och med att jag inte har året runt just nu så stannar personalen kvar två eller tre säsonger. Det hade ju varit väldigt bra om jag kunde driva restaurang i både Kalmar och Färjestaden. Då hade jag kunnat dela på personalen på ett annat sätt och behållt fler, säger Susanne. 

Ett drömläge för en lokal inne i Kalmar skulle vara ungefär som Kallskänken är placerad idag. 

– Jag behöver inte ha det mitt inne i Kvarnholmen. Det ska gärna vara så att man kan köra förbi och folk kan droppa in lite som man gör på Kallskänken. Nära vatten hade varit trevligt också så att man kan få lite samma känsla som när man besöker restaurangen i Färjestaden. Jag hoppas att fler lokaler blir tillgängliga snart, säger Susanne. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar