Ölandsullen ska pryda folks hem: "Närproducerat"

Hon har tillverkat en inredningsdetalj som går att använda året om.

delningar

23-åriga Oliva Peltonen Myrefelt, Kalmar, har startat upp sin egna e-handelsbutik som kallas för Ullbollen. Ullbollen är en inredningsdetalj som Oliva skapar för hand och är gjord av ull från ölandsfår.

Idén kom till liv när hon åkte runt på Öland i våras. Då besökte hon lammbutiken på Äpplerums gård och köpte med sig en säck med fårull hem.

– Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med ullen först. Men efter lite inspirationsletande på nätet landade det i att göra dekorationsbollar i ull, säger Olivia.

Olivia vill inspirera andra till att använda mer närproducerade produkter och att använda mer av det som finns i naturen. En stor anledning till att det blev Öland och ölandsfår är för att Oliva tycker om ön väldigt mycket.

– Det finns ett bra utbud av gårdsbutiker, konst och keramik vilket jag inte upplever finns tillgängligt på samma sätt runtom i Kalmar och på andra håll, säger hon.

Olivia har planer att färga ullbollen gul till våren.

Olivias mål är att få folk att förstå att ullbollen går att ha som dekorationsboll året om. I shoppen på nätet finns det för tillfället fyra modeller att välja på.

– Den fungerar utmärkt att ha i grenar exempelvis, annars finns det utvecklingspotential på många områden. Till våren kanske jag kommer färga ullen gul till påsk, säger Olivia.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar