Ölänning kammade hem VM-medalj: "Härligt"

Hans träning i Möckelmossen och Beijershamn gav framgång.

delningar

Andreas till höger i bild. Foto: Privat

Foto: Privat

Team Sweden. Foto: Privat.

Foto: Privat

Foto: Privat

Andreas Gustafsson från Norra Kvinneby tävlar i sporten snowkiting. För ett par dagar sedan tävlade han i VM i Wissa, Wisconsin i USA. Grenarna han tävlade i var bansegling, speed och långdistans. I långdistansen kammade han hem en bronsmedalj.

– Det kändes jättebra och riktigt härligt. Vi hade någon form av ceremoni och middag efteråt med arrangörer, deltagare och sponsorer. Det var i det stora hela en väldigt bra tävling. Det var mycket konkurrens och skiftande väder. Allt ifrån att det regnade till 20 minusgrader. Folk fick nästan köldskador, säger Andreas Gustafsson.

Det var väldigt nära att Andreas och Team Sweden inte kunde vara med och delta i VM. När de anlände till VM första dagen hade SAS slarvat bort deras bagage.

– Vi var 12 stycken som åkte från Sverige och allt bagage var bortslarvat. Det vi försökte göra när vi kom fram var att lösa utrustning så att vi skulle kunna delta i tävlingen. Jag behöver långa skidor, störtloppsskidor. Men det finns ingen vanlig skidbutik som hyr ut sådana. Så i första tävlingen fick jag köra med hyrprylar som var rätt så slitna och det gick inte så bra. När jag väl fått mina riktiga skidor gick det bättre, säger Andreas. 

Andreas har snowkiting i blodet.

– Jag har vindsurfat sedan jag var barn och brukar lägga min träning vid Möckelmossen och Beijershamn.

Nästa tävling för Andreas blir i mars. Då arrangeras SM i snowkiting.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar