Polisen storsatsar mot bedrägerier – anställer fler

Foto: Mostphotos, Matilda Larsson. - Foto: Mostphotos

"Nu ökar vi vår förmåga att hjälpa fler medborgare".

delningar

Polisen rustar för att möta det ökade inflödet av bedrägeriärenden. Nu ska 20 nya medarbetare anställas på Bedrägerisektionen i region syd.

- Nu ökar vi vår förmåga att hjälpa fler medborgare som blivit utsatta för bedrägeribrott och försöker samtidigt att minska utredningstiderna, säger Carolina Adler, chef för Bedrägerisektionen i region syd i ett pressmeddelande.

Under 2018 anmäldes 251 768 bedrägeribrott i hela landet, vilket är en ökning med hela 25 procent. Sektionen har redan rekryterat ny personal men ska alltså utökas med 20 nya utredare.

- Med fler medarbetare kan vi möta det ökade inflödet, men det möjliggör också att vi kan beta av äldre ärenden som inte blivit utredda än, säger Carolina Adler.

Bedrägerisektionen finns placerad runt om i region syd och just nu pågår en rekrytering av förundersökningsledare och gruppchefer, både med polisiär- och civilbakgrund. Det är möjligt att ytterligare tjänster kommer att lysas ut.

I och med förändrade arbetsmetoder och ökade resurser har andelen redovisade ärenden till åklagare ökat och man hoppas att antal redovisade ärenden ska öka ännu mer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar