Polisen utreder grov mordbrand: "Letar efter kvarlevor"

Polisen kommer under torsdagen att arbeta på den misstänkta brottsplatsen. Foto: Lars Söderhamn / Александра Малык - Foto: Mostphotos

Husägaren saknas efter den våldsamma villabranden.

delningar

Det var en villa på Hagtornsvägen i Borgholm som under natten mot onsdagen började brinna. Branden utvecklade sig med en sån fart och kraft att räddningstjänsten inte kunde rädda huset.

Redan under onsdagen fattade man misstankar om att någon kunde ha befunnit sig i huset när det brann då man inte fått tag på ägaren och bilen står parkerad utanför huset.

Polisen rubricerar i nuläget ärendet som grov mordbrand. Under torsdagen kommer polisens tekniker att arbeta på den misstänkta brottsplatsen.

–  Vi ska påbörja undersökning. Nu har vi våra tekniker på plats och är att de ska leta metodiskt i villan. Prio ett är att undersöka om det finns några kvarlevor kvar från någon människa. Om det är möjligt vill man också fastställa en brandorsak. Det kan vara väldigt svårt i en totalbrand. Det har rasat samman och är bara en stor hög, säger Robert Loeffel under torsdagsmorgonen.

Under torsdagen när 24Öland pratar med polisen finns det inga spår eller liknande till några misstänkta gärningspersoner.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar