Polisens nya varning: ”Tala om det för era grannar”

Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Polisen går ut och varnar på sin Facebooksida – vill få hjälp att sprida informationen.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

"Har du blivit erbjuden husrenovering eller asfaltering av garageuppfarten för en billig peng? Var säker på att du anlitar seriösa hantverkare innan du ingår avtal". Det skriver polisen i ett inlägg på sociala medier.

Polisen går nu ut med en varning på Facebook efter att man har fått in flera anmälningar från villaägare som erbjudits tjänster som asfaltsläggning, takläggning, taktvätt, stensättning och trädgårdsarbete.

Personerna som erbjuder tjänsterna knackar dörr och försöker komma överens med kunden om en summa för sina tjänster. När de påbörjat arbetet höjs summan rejält.

Personerna är påstridiga och det kan vara svårt att stå emot deras erbjudande.

Polisens råd är att om du vill anlita en hantverkare bör du själv söka upp företag och ta in offerter och aldrig betala pengar i förskott innan arbetet är klart.

Kontrollera alltid uppgifter om F-skatt mot Skatteverket. Är du det minsta osäker så låt bli att göra en affär.

Den som vilseleder eller lurar någon utsätter personen för ett bedrägeri. Om du tror att du blivit utsatt för ett bedrägeri kan du anmäla det till polisen på telefon 114 14 eller genom att besöka en polisstation. Är det ett pågående brott ska du ringa 112.

"Dela gärna detta inlägg med andra i ditt närområde och tala om det för era grannar", skriver polisen avslutningsvis i inlägget.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar