PT–Sandra: "Jag är en hopplös karaktär!"

Jag tror att många med mig bär känslan över att sakna karaktär i allt eller i mycket man vill ta sig för. Antingen vill man som jag, vara med på allt och lite till varje dag och hela tiden eller så vill man dra sig undan och inte vara med på något. Det är dessa två lägen som finns, man är av eller så är man på.  Det viktigaste är att man har gjort valet själv.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Såhär i början på året är det mycket hets kring en massa saker, - du ska träna såhär, - du ska äta såhär, - du ska resa hit eller, - du ska tänka såhär… Det är en väldigt stor procent idag som köper denna smörja och gör som dom blir ”tillsagda”, tyvärr. Sen finns det dem som läser den stora texten och därefter drar en lång suck, tittar åt ett annat håll och tänker en tanke som kan lyda ”det där funkar inte på mig”. Slutsatsen kring den första personen som köper smörjan och gör som det står, vet först och främst inte specifikt vad den själv vill, alltså den har inte gjort ett eget val över hur den ska få till en nystart utan vill bara ha en kort och redan uttänkt förändring och plan. Person två saknar vilja och energi, men den har iaf beslutat att det som står där inte funkar på mig.

Då tänker jag såhär: och sen då, dog tanken där?

Jag träffar på en hel massa av dessa personer i mitt yrke dagligen som inte ens tagit ett eget beslut, utan dem är hitskickade av någon annan som tycker att dom ska eller borde komma igång med träningen. Jag träffar även en hel del som har tagit beslutet att komma hit för att dom vill och har tränat mycket innan men det första dom nämner för mig är allt som inte funkar för dom och allt som dom inte kan. Det är precis detta som gör att jag jobbar med det jag gör, detta är mitt stora intresse. Att få fråga och reda i den stora hemska frågan ”varför?”. 

Jag brukar tänka att varje person jag träffar på i mitt yrke ser jag som en kaka, som kommer hit utan recept. Mitt jobb blir att hitta de ingredienser som krävs för att göra den bästa kakan. Många tror att det krävs så stora uppoffringar att man inte ens mäktar med att ta tag i det , för då får man ge upp allt man har just nu och det är man inte riktigt beredd att göra, det finns helt enkelt inte tid i vardagen till att trycka in en sån här stor förändring. Uppgivenhet och rädsla över att misslyckas igen… Rädsla över misslyckande för att ta tag i sin hälsa. Vi slår på oss själva. Innan vi ens har börjat handla har vi talat om för hjärnan att vi ska misslyckas, inte så lite heller utan rejält. Vad tror du att resultatet blir av detta? Det vi visar och talar om för oss själva är att träning och god hälsa är något dåligt, något som vi vill hålla oss undan, vi får dåliga vibbar av att bara prata om det, sedan intalar vi oss själva påhittade bortförklaringar för att rädda oss undan sanningen. Det är såhär människan funkar, av naturen en väldigt lat varelse.

Jag vill att träning ska vara lika självklart som tandborstning, för att borsta tänderna, det kan vi unna oss två ggr/dag utan att ens tänka på det, det är verken jobbigt eller ansträngande, det är en rutin. Varför borstar vi tänderna? Jo, vi vill ju behålla tänderna rena och friska, vi väljer att ha en god munhälsa. - Varför ska du ha en ren och fräsch mun i en ohälsosam kropp? Borde vi inte tänka likadant här? För vi får väl bara en kropp en ända gång?

 Vi måste börja använda zoomen på kameran. Zooma ut för att se möjligheter och resurser, zooma in för att specificera och sen också våga för att lyckas. Att boka ett möte med sig själv är en bra start, skriv ditt namn högst upp och bestäm dig vart du ska, finns det något mål? Vad vill du uppleva för känsla? Hur vill du må? Vad kräver din vardag av dig? När detta är färdigt så är det tillräckligt tydligt att börja agera.

Nu är detta mitt stora intresse såklart, men jag fullkomligt hatar ordet misslyckas, och jag vet att sätta upp förbud mot olika saker inte heller funkar. Ett annat ord för misslyckas är ”nystart”, se vägen som en GPS, för visst är det väl så att du alltid får en ny väg när du kör fel? Den skriker inte till dig att du misslyckats eller hur dum i huvudet du är som kör fel igen, den säger - du får en ny rutt. Dessutom fick vi en ny lärdom med oss på köpet. Ordet förbud byter vi ut mot belöning, belöning delas ut vid fullföljd plan. Ex. Har jag följt schemat söndag - fredag så belönas jag på lördag.

Det jag vill med detta inlägg är att få någon av er läsare i en positivare tanke kring er själva, jag vill hjälpa er till ett ökat välbefinnande och en lättare vardag. Det passar inte alla att träna på gym, det är jag medveten om, det passar inte ens mig som jobbar med det, så jag är väl ändå en rätt hopplös karaktär?

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar