Så vill Kalmar FF spela mot Sundsvall – ändringar i startelvan

Inför matchen mot Sundsvall kan man räkna med en del förändringar i startelvan. - Foto: Mattis Andersson

En annan typ av match väntas när Kalmar FF åker till Sundsvall för att spela på konstgräs.

delningar

Under påskaftons förmiddag ska startelvan mot GIF Sundsvall klubbas. Det finns några frågetecken när huvudtränare Magnus Pehrsson ska rita ner sina förtroendevalda till årets andra bortamatch. Klart är dock att det kommer att bli ändringar i startelvan och att Måns Söderqvist och Adrian Edqvist tar plats i den 20 man stora trupp som Pehrsson tar med sig till Sundsvall.

Även mot Sundsvall blir det spel på konstgräs, precis som i den första bortamatchen mot Hammarby. Historiskt sett brukar Pehrsson bara lägga sista träningen på konstgräs inför bortamatcher som ska spelas på konstgräs. Men eftersom de gräsplanerna som finns tillgängliga, inklusive Gulfågeln Arena, fortfarande är i lite sämre skick och inte så snabba som man vill så tränade man de två sista passen på Gastens konstgräs.

– Jag brukar vilja byta så lite som möjligt, men ha den där sista träningen på konstgräs. Men nu valde vi att ha två, säger Pehrsson.

Hur skiljer det sig annars i förberedelser när man ska spela på konstgräs?

– Jag brukar inte betona det så mycket. Det är mest spelstilen på motståndaren. Sedan vi att det är mycket svårare att komma hela vägen in i press och så vidare men det förändrar inte vårat försvarsspel. Vi har en väldigt tydlighet för hur vi ska agera där och det har vi jobbat med sedan första minut. Det förändras inte efter underlag, inte offensivt heller.

Hur du tar ut ditt lag påverkas inte heller av underlaget då?

– Inte ännu, vår försäsong är ju på konstgräs och jag har inte tänkt annorlunda nu när vi har gått över till gräs. Sedan är det klart att det finns individuella spelare, som Maxwell, som bara har tränat några pass på konstgräs här. Hans erfarenhet av att spela på den typen av konstgräs som vi har här i Sverige är väldigt liten.

GIF Sundsvall kommer till matchen med en seger, en oavgjord och en förlust. Deras topprestation hittills kom i deras än så länge enda spelade hemmamatch mot Malmö FF. Då vann man med 3-1.

– Rent organisatoriskt finns det en flexibilitet. Så vi är förberedda på att de kan spela på olika sett. Annars är det viktiga med Sundsvall att de använder väldigt mycket spelare i sin speluppbyggnad och prioriterar väldigt mycket kontroll av bollen. Både när de vinner bollen och när de bygger upp.

Linus Hallenius är sylvass, hur ska man göra för att inte ge honom målchanser?

– Det är ju en bra forward, så klart. Men det handlar mer om det kollektiva. Vi vet att han gärna drar iväg i djupled med en bra tajming, framförallt på blindsidan av våra mittbackar. Sedan vet vi att det är han som är träffpunkten när de kommer till inspel. Men det förändrar inte vårat kollektiva försvarsspel.

Kommer ni att ändra något i er gameplan?

– Det blir alltid små förändringar, samtidigt som vi alltid har vårat sätt att spela. Men till 80-90 procent så är det samma. Men det kommer att bli lite förändringar, utan att säga våran startelva.

Så det kommer att bli förändringar i startelvan?

– Ja, det kommer det att bli.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar