Så vill Strand Hotell utvecklas: "Skapa möjligheter"

Så snart detaljplanen är färdig kan man sätta igång.

delningar

Per Torne.

Strand Hotell i Borgholm.

Norlandia och Adolfsen Group som äger Strand Hotell i Borgholm vill bygga 40 stycken nya lägenheter utanför hotellet. Tanken är att lägenheterna ska placeras på parkeringen utanför hotellet och tvärsöver vägen. Fastighetsdirektören Per Torne hoppas på att lägenheterna står färdiga om två år.

– Primärt handlar det om att skapa möjligheter till fler lägenheter. Första steget är att göra en detaljplan. Kommunen har givit oss direktiv på vad vi kan och inte kan göra. Vi kommer starta upp planarbetet i april och teckna planavtal med mera, säger Per.

Han tror att det kan ta 1-2 år innan detaljplanen är färdig. De ska nu titta mer ingående på hur fastigheten ska se ut vad gäller utformning och höjder.

Parallellt med de nya lägenhetsplanerna fortsätter koncernen att arbeta med det befintliga hotellet.

– Vi har renoverat två lägenheter och gjort om de till visningslägenheter. De har fått ny standard, nytt kök och ny inredning. Vi har en idé om att vi ska sälja ut de lägenheterna och isåfall handlar det om 30 stycken. Det blir ett sätt för oss att finansiera och få in intäkter. Vi frigör en del kapital som vi kan investera i och utveckla Strand Hotell, säger Per.

Det finns även flera anda planer för Strand Hotell.

– Vi tittar på olika utvecklingsmöjligheter men det finns inget färdigt just nu som vi kan presentera. Första steget är att komma vidare med detaljplanen så vi kan påbörja den för den är viktig för oss också. Speciellt om vi ska sälja ut lägenheter så att vi kan bygga nya, säger Per Torne.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar