Samverkan ska få turister att upptäcka fler besöksmål

Foto: Göran Johansson

16 representanter från nio besöksmål samlades för framtidsträff.

delningar

På tisdagskvällen samlades 16 representanter från nio besöksmål på Hönsalottas Luffarmuseum i Boda Glasbruk för att försöka komma överens om samverkan, marknadsföring och gruppbesök till respektive verksamhet.

Syftet med träffen var att ge besökare till Glasriket alternativa besöksmål, idéer och upplevelser vid deras besök.

- Vitsen, eller idéen till denna upptaktsträff är att kunna förlänga besöket för våra grupper och visa upp att det finns så mycket mer än bara skog i vårt rike. Det glöder av aktiviteter och dem förmedlar vi gärna till våra besökare, säger initiativtagaren till träffen, Göran Johansson på Hönsalottas Luffarmuseum.

Samtliga var överens om hur positivt och viktigt ett sådant här samarbete är för alla inblandade. Initiativet till träffen lovordades och ansågs viktig för att aktörerna tillsammans kan erbjuda så mycket mer än enbart det traditionella vid ett besök.

Bland annat togs aktiviteter och övernattningsmöjligheter upp, samt matupplevelsen runt om i regionen. Historien en annan, där guiderna kan sprida fingertoppskänsla vid de olika historiska besöksmålen. En resurs som bör och kan utnyttjas ännu mer.

Mötet resulterade i en gemensam samverkanskanal som kommer att startas upp där iblandade arrangörer kommer att kunna ge förslag och idéer till varandra.

– Många av oss har ingen möjlighet att sitta på dagtid och diskutera och hålla liknande möten. Vi är egna företagare och ingen av oss har någon anställning där sådana träffar får utrymme eller ingår i tjänsten, oavsett hur viktiga de än må vara, säger Göran och fortsätter.

– Det blir under "ledig" tid vi kan prata ihop oss och den tiden är ofta kvällstid. Då behöver man samtidigt förbereda sig inför nästa dags göromål. Med en interntråd går det snabbt att skicka iväg en fråga eller annat som gäller gruppen.

Kvällen avslutades med att medtagen reklam och information från deltagarna delades ut sedan bjöds det på kaffe och ostkaka. Bland de medverkande fanns representanter från Ölands naturguider, Orranäs Bruk, Madesjö Hembygdsmuseum, Kalmar och James Bond Museum.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar