Laddar

Säsongens största FBC-förlust: "Överkörda idag"

FBC Kalmarsund gick på en riktig mina borta mot Falun.

delningar

Inför matchen var det bara ett lag som hade släppt in färre mål än FBC Kalmarsund i årets SSL-serie. Den fina statistiken är ett minne blott efter kvällens förlust med hela 14-3 borta mot IBF Falun.

4-1 stod det efter en spelad period och då fanns det fortfarande hopp menar forwarden Marcus Johansson.

– Det kändes som att de fick maximal utdelning på dem avsluten de hade, säger han.

Efter den andra perioden kunde hemmalaget gå ifrån ytterligare och ställningen inför den avslutande perioden var 9-2. Den sista perioden förlorade Kalmarsund med 5-1 vilket gjorde att slutresultatet skrevs till hela 14-3.

– Man vill helst glömma den här matchen så fort som möjligt. De var sjukt effektiva medan vi slarvade lite såklart. Vi hade väl kanske lite stolpe ut också och de gjorde mål i rätt situationer så då går luften ur oss lite. Riktigt tungt, säger Johansson.

Vad var det som inte stämde riktigt idag?

– Ineffektiviteten bland annat. Vi skapade tillräckligt många chanser i början tycker jag. Men sen gick de ifrån oss och inför sista så blev det lite fokus på söndagsmatchen istället. Det är tufft att möta Falun borta, framförallt när de får studsen med sig. Vi blev överkörda idag helt enkelt.

Och nu väntar en härlig bussresa hem?

– Nej inte direkt, det gäller att försöka släppa dagens match och få några timmars sömn innan det är dags för jobb imorgon. Det hade varit lite enklare med en vinst i bagaget istället.

Relaterade artiklar