Sekunddrama när FBC förlorade tredje raka: "Får skylla oss själva"

Galet drama när FBC Kalmarsund förlorade för tredje matchen i rad.

delningar

Inför matchen mot Linköpings IBK hade FBC Kalmarsund förlorat två raka matcher. I mellandagarna var Växjö IBK numret för stort och i söndags förlorade man mot ytterligare en Smålandskollega när Jönköping kom till Kalmar Sportcenter och tog med sig alla tre poäng.

Onsdagens match inledde väldigt avvaktande där inget utav lagen tog tag i taktpinnen. Gästande Linköping backade hem och tog god tid på sig i uppspelsfasen. Efter 20 minuters spel stod det 0-0 på resultattavlan.

Den andra perioden började på samma sätt som den första, med ett avvaktande spel. Även mittperioden såg ut att sluta 0-0, men när det endast återstod sju sekunder lyckades gästerna få hål på FBC-keepern Jan Binder.

– De chansade inte så mycket utan rullade gärna boll och då blir det inte det här kontringsspelet när det går fram och tillbaka. Men samtidigt tycker jag att vi hade stenkoll i försvaret och täckte hur mycket skott som helst, säger Kevin Haglund som utsågs till matchens lirare i hemmalaget.

I den tredje perioden var det Kalmarsund som tog tag i taktpinnen direkt och man skapade flera vassa chanser. Men det skulle dröja till den sista minuten innan Kim Nilsson kunde få hål på Robin Laakso i Linköpingsmålet. Resultatet stod sig matchen ut och förlängning väntade.

– I tidigare matcher har vi skjutit väldigt lite, nu sköt vi mer, men vi måste sätta fler mål, säger Haglund.

Matchen såg ut att gå mot straffar – men när det endast återstod en sekund av förlängningen kunde Linköping avgöra matchen och sno med sig två poäng hem.

– Det är tungt. Det är klart det är surt, men det är slarvigt. Vi har släppt in sådana mål tidigare och vi har pratat om att hålla den i slutet så vi får skylla oss själva.

Förlusten var den tredje raka för Kalmarsund.

– Det gäller att ta sig ur svackorna så att det inte blir en för lång förlustsvit men sen är det inte jordens undergång att vi förlorar, Linköping är ett bra lag.

FAKTA

FBC Kalmarsund – Linköpings IBK: 1-2 efter övertid (0-0, 0-1, 1--0, 0-1)

Målskytt, Kalmarsund: Kim Nilsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar