Signe jubilerar som egenföretagare: "Våga starta eget"

Signe Ahlström i sin salong i Vissefjärda.

Hon började karriären med ett minizoo på Öland – tio år senare äger hon en egen salong.

delningar

Denna veckan firar Signe Ahlström, ägare av Vissefjärda salong, tio år som egenföretagare. Hennes karriär som egenföretagare började år 2009 när hon registrerade sitt företag, ÖlandsOasen på kamelranchen på Öland, som hon sedan öppnade sommaren 2010.

Hela parken byggde hon på en åker och dit kunde man komma för att kolla på djur, men man kunde också köpa glass och souvenirer. Att starta eget företag som 23-årig kvinna var dock inte helt fritt från komplikationer.

– När jag startade och drev mitt minizoo på norra Öland trodde folk att min pappa hade startat företaget och att det var hans. Som ung kvinna tas man tyvärr inte alltid så seriöst, säger Signe Ahlström.

För att sysselsätta sig resten av året, när parken var stängd för säsongen, blev Signe Ahlström fristående hudvårdskonsult för Mary Kay. Hon hade tidigare ingen kunskap inom branschen, men detta blev början på hennes resa inom skönhetsbranschen.

Idag äger Signe Ahlström Vissefjärda salong och går större delen av hennes tid åt till salongen och mammaledighet. Hon trivs fortfarande som egenföretagare efter 10 år. I framtiden satsar Signe på att utveckla salongen.

– Jag kan tänka mig utvecklade och nya behandlingar på Vissefjärda salong. Samtidigt händer det mycket annat på salongen, som till exempel trendkvällar, säger hon och avslutar.

– Planerar man som ung kvinna, eller man, att starta ett eget företag så tycker jag helt klart att man ska prova. Testar man inte så vet man inte.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.