Smakstart för FGoIF– nu väntar förra elitettanlaget: "Har en plan"

FGoIF-tränaren, Johan Rosén. - Foto: Tilda Eriksson

Seger i premiären, nu väntar säsongens första bortamatch för FGoIF.

delningar

Färjestadens GoIF:s damlag fick en smakstart på säsongen när topptippade Dösjöbro IF besegrades hemma på Tallhöjdens IP med 3-1.

– Vi hade en matchplan som vi följde väldigt bra. Det är lite grunden i det och tjejerna slet på otroligt bra. Sedan ska man säga att vi har lite flyt. Strax efter att vi gjorde 2-1 hade de en boll i ribban som studsade ned på mållinjen, men jag tycker ändå att det var en välförtjänt seger, säger FGoIF-tränaren Johan Rosén.

På lördagen väntar säsongens första bortamatch när laget ska ta sig till Falcon Alkoholfri arena och möta nyligen degraderade elitettanlaget IF Böljan Falkenberg. Och trots att Rosén hade scouter på plats under deras första match – är han inte helt säker på hur de kommer att uppträda.

– Jag har inte så bra koll på dem. De trillade ju ned från Elitettan och då kan det bli antingen det ena eller det andra. Antingen vill man ta steget upp direkt och behålla alla spelare, eller så tappar man många spelare. Men vi har en plan på hur vi ska spela, säger Rosén.

Till lördagens match är det i princip samma spelare tillgängliga. Undantaget är Tova Lindeborg som ådragit sig en lättare bristning i baksidan i övrigt är truppen intakt. Dessutom ser det också ut att ljusna för mittfältsmotorn Lisa Malmström som dragits med stora skadeproblem.

– Hon är med och joggar och känner lite på boll. Men det är fortfarande lite oklart, vi får avvakta med Lisa och så får vi se när hon kan bli aktuell för spel igen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar