Stjärnkock ska driva öländsk restaurang: "Stor erfarenhet"

Amerikanaren hade slutat som kock – fann en guldgruva och blev inspirerad igen.

delningar

Frank Ortiz.

Fireside Brewery i Rälla har anställt stjärnkocken Fransisco Ortiz från Los Angeles, Kalifornien. Frank som han kallas för har flera års erfarenhet inom kockvärlden. Han har lagat mat på flera olika stora evenemang som PGA Golf Tournament, Grammy Awards och MTV Music Awards.

– Efter alla stora jobb i LA var tanken att jag inte skulle fortsätta med restaurangjobb. Jag hade slutat som kock och skulle komma hit till Öland och ta det lugnt. Men när jag besökte Fireside första gången blev jag inspirerad igen och kunde inte tro att det fanns en amerikansk barbecue här på Öland. Det var som att hitta en guldgruva, säger Frank Ortiz.

Frank blir ansvarig för restaurangverksamheten vilket gör att Firesides ägare Johanna och Joel Heinecke kan koncentrera sig på bryggeriet.

– Min och Joels passion har varit inom bryggeriet och restaurangen kom lite som en extra tillgång eftersom vi ville sälja ölen lokalt. I och med att vi har växt med bryggeriet har vi känt att det inte finns tillräckligt med tid att utveckla både restaurangen och bryggeriet. Frank har stor erfarenhet inom restaurangvärlden som inte vi har. Genom honom kommer vi kunna utveckla restaurangverksamheten på ett helt annat sätt, säger Johanna Heinecke.

Konceptet kommer att fortsätta vara inriktat på amerikansk barbecue.

– Johanna och Joel har gjort ett fantastiskt jobb och arbetat upp konceptet som folk längtar efter att få komma hit och uppleva. Jag kommer därför hålla fast vid barbecuekonceptet men kanske att vi kör någon koreansk eller mexikansk barbecue. Däremot kommer bryggeriet att släppa några särskilda öl under året och då kommer vi lägga till mat på menyn som passar till just de ölerna, säger Frank.

Fram tills sommaren kommer Fireside arrangera olika event som folk kan boka in sig på. Vid Öland spirar öppnas restaurangen upp helt och hållet för allmänheten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar