Stor bilträff intar Öland: "Gemytligt och familjärt"

Årlig bilträff arrangeras på Böda Sand. Foto: Ann-Louise Nilsson - Foto: Privat

Hundratals europeiska bilar ställer ut på Böda Sand.

delningar

Under kristi himmelsfärdshelgen arrangerar Ann-Louise och Anders Nilsson från Kalmar sin årliga bilträff på Böda Sand - European car meet. Drygt ett hundratals europeiska bilar kommer att medverka under helgen.

– Det är en uppstart inför säsongens alla bilträffar. Det är bara europeiska bilar som får vara med. Den får vara fin, ful, gammal eller ny. Bara den är europeisk. Det är ett gemytligt och familjärt evenemang som inte får bli för opersonligt. Vi vill inte bli så stora, det ska vara kvalité före kvantitet. Det är ett barnvänligt evenemang och vi har sytt ihop det för att det ska finnas något för alla, säger Ann-Louise Nilsson, arrangör.

År 2012 arrangerade Ann-Louise och hennes man den allra första bilträffen.

– Vi är säsongare på Böda Sand och förra ägaren, Mona Barkevall, var intresserade av en bilträff och vi som är väldigt intresserade av Opel arrangerade då en bilträff med bara Opelbilar. Opel firade nämligen 150 år det året. 2013 arrangerade vi en ny bilträff men då ville vi göra något nytt och då bestämde vi oss för bara europeiska bilar, inget asiatiskt och inget amerikanskt. Det blev en succé och vi har ökat med drygt 20 personer varje år, säger Ann-Louise Nilsson.

Bilarna anländer redan under torsdagen den 30 maj och stannar till söndag den 2 juni. Ett antal aktiviteter kommer att anordnas för bilägarna. Under lördagen den 1 juni arrangeras en bilutställning från klockan 09.30 till 14.00.

– Då får allmänheten beskåda bilarna och då är det People's choice. Man kommer få rösta på bilarna, en äldre och en nyare klass. Dessutom finns ett långdistanspris. Den som har kört längst och i år är det en som åkt från Gävle. Vinnarna kommer att koras under eftermiddagen, säger Ann-Louise.

European car meet arrangeras tillsammans med Susanne och Mats Frantz från Rottne och även i samarbete med Böda Sand.

– Susanne och Mats är våra två medhjälpare. De är våra två högra händer och det är jättevärdefullt. Allt finns ju på Böda, boende och restaurang, säger Ann-Louise Nilsson.

FAKTA

European Car Meet

När: 30/5-2/6  2019 Var: Böda Sand, Öland Hur: Bilträff för endast europeiska fordon, oavsett årsmodell.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar