Succé för Johan Glans på Öland: "Publiken var som fast"

Komikern underhöll i Trädgår'n i Borgholm.

delningar

Under fem kvällar i sommar kommer kända komiker till Trädgår'nStadsmuseet friluftsscen i Borgholm för att hålla stand-up. Tisdagen den 2 juli var det premiär med ingen mindre än Johan Glans som första gäst.

– Om jag ska sammanfatta med ett ord så säger jag: succé. Det blev en riktigt bra kväll. Vi var lite rädda för hur vädret skulle bli men det var uppehåll hela tiden. Visst blåste det kyliga vindar, men värmen mellan scen och publik gick inte att ta miste på, säger arrangören Lars Magnusson.

Första akten höll Johan Rünow, en komiker från Lund som imponerade på publiken.

– Folk var positivt överraskade. Johan är väldigt uttrycksfull på scen och det tror jag publiken gillade. Man brukar alltid vara nervös innan första kvällen och hoppas att allt ska fungera så det är fantastiskt roligt att detta blev så bra, menar Lars Magnusson.

Huvudnumret var dock Johan Glans, och det rådde ingen tvekan om att den folkkära komikern hade publikens hjärtan redan innan han påbörjade sitt nummer.

Konferenciererna Jessica Persson och Lars Magnusson står på varsin sida om komikerna Johan Glans och Johan Rünow.

– Han behövde bara gå in på scen och publiken var som fast, han är verkligen ett fenomen.

Det är fjärde året i rad som stand-up arrangeras i Borgholm. Från början spelades fars parallellt med några kvällar av stand-up men efter att ha analyserat tillställningarna har arrangören ändrat konceptet.

– Folk vill ha stand-up. Förra året hade vi fyra i princip fullsatta kvällar och inför i år har vi sålt dubbelt så många biljetter. Det är verkligen ett stort intresse bland Borgholmsborna, turisterna eller vilka det nu är som har tagit detta till sina hjärtan, säger Magnusson.

Han tror även att spelplatsen har betydelse.

Öland är härligt och Trädgår'n är ett underbart ställe. Jag spenderar gärna fyra komikerkvällar till där. Alla komiker som kommer är populära, men Johan Glans är ändå något utöver det vanliga. Det var 400 glada ansikten som lämnade scenplatsen igår, avslutar Johan Magnusson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.