Summering av Ironman-veckan: "Blev precis som jag hoppats på"

SImstarten i lördagens huvudtävling lockade tusentals åskådare till Tullhamnen. - Foto: Magnus Jansson

Hela Kalmar och Öland har andats Ironman i en hel vecka. Tävlingsledaren Henrik Brovell summerar veckan.

delningar

Ironman-veckan är för många ett av sommarens roligaste arrangemang. I Kalmar ser man arrangemanget som kanske det största i tuff konkurrens från stadsfesten. Redan i måndags började Henrik Brovell och hans team att förbereda inför Kalmar Mini Tri, Ironkids och så avslutningen med Ironman.

– Det har varit en helt fantastisk vecka måste jag säga. Vi har haft väldigt bra flyt i arbetet hela veckan, legat bra till i tidsplaner och så vidare. Det är ingenting som har strulat under veckan, så förberedelsefasen kunde inte ha gått bättre än den gjort.

På onsdagen var det dags för Kalmar Mini Tri. Ett event som i år slog rekord i antalet deltagare.

– Mini Trin var fantastiskt, bra förhållanden, rekord i antalet deltagare och rekordfå som bröt. Det vara endast sex stycken som bröt. Och vilken fest, jag tror aldrig att det har varit så mycket folk som det var under årets Mini Tri, helt otroligt, säger Brovell.

Det har onekligen varit ett år av rekord. Årets upplaga av Ironkids som gick av stapeln under fredagen hade inte mindre än 850 deltagande barn och ungdomar vilket, givetvis, var rekord.

– För mig är Ironkids ett jätteviktigt event. Det är så otroligt mycket glädje bland barnen som springer och det är roligt att de får uppleva samma sak som deras föräldrar eller syskon får göra, med målgång och fullsatta läktare, säger Brovell.

Under lördagen var det dags för huvudakten då Ironman Kalmar 2018 skulle avgöras. I år var det damproffsens tur att vara i Kalmar och som de levererade. Corrine Abraham från Storbritannien slog till med att göra banrekord på smått osannolika 8:45:06. Hon slog även till med ett nytt rekord på cyklingen där hon cyklade 18 mil på 4:34:32.

På herrsidan kunde hemmahoppet Martin Olsson från Kalmar RC ta hem segern. Han genomförde loppet på 08:44:29.

– Lördagen kunde inte bli bättre. Förhållandena var perfekta. Min förhoppning var att damerna fick köra sitt eget race och att herrtäten inte kunde komma ikapp och det blev precis som jag hade hoppats på. Det var en otroligt bra dag, normalt antal brytande, men det var ju en fest utan dess like. Som Paul Kaye sa "har man inte varit här så fattar man inte vilken grej det är". Det går liksom inte att beskriva det. Kalmar och Öland bjuder verkligen in till fest, säger Brovell glatt.

Nu väntar återhämtning för Henrik Brovell och hans team för att sedan ta sikte på Ironman Kalmar 2019.

– Det första som händer nu är att vi får feedback från deltagarna. De resultaten får vi om några veckor och då får vi se vad vi behöver jobba på. Samma sak gäller det team vi har, vi ska sätta oss ned och utvärdera vad som gick bra och vad som kan bli bättre, säger Brovell.

Under söndagen öppnade registreringen inför nästa års Ironman och redan nu har 250 biljetter sålts.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar