Thomas från Öland nominerad till Selmapriset: "Känns häftigt"

Han är en av tio nominerade författare.

delningar

År 2014 instiftades Selmapriset. Detta som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker. Tanken med priset är att belöna bästa egenutgivna boken och då samtidigt öka intresset för dem, både bland allmänheten och i media. Till årets pris är nu tio författare nominerade, varav en är Thomas Karlsson som kommer från Kalmar men numera är bosatt i Färjestaden. Thomas är känd för att tidigare ha drivit Intersport i Kalmar.

Det är Thomas bok "Dolt förflutet" som han tillsammans med Lennart Guldbrandsson har skrivit som blivit nominerad till det ärofyllda priset. Nomineringen lyder enligt följande:

"I Dolt förflutet måste en före detta elitsoldat reda ut den hemlighet hans mor burit på i hela sitt liv. En spännande actionthriller som har utmärkt känsla för miljöer. En riktig bladvändare."

– Det är ett pris för alla som ger ut ett eget förlag. Det är min första bok, så att bli nominerad är kul. Det är klart att det känns häftigt och inspirerande att kanske skriva en till. Man är stolt att bara bli nominerad, säger Thomas.

Att stå som en av tio nominerade till priset är speciellt. Att bli uppmärksammad genom Selmapriset är för många ett kvitto på att boken man skrivit faktiskt är bra. Detta bekräftar också Thomas.

– Att det är någon kunnig som nominerar är en stämpel. Jag som aldrig skrivit innan, jag har ju varit sporthandlare. Det tog lång tid att skriva boken och tydligen så blev resultatet bra, säger Thomas.

Man förstår att du redan är nöjd med att bara vara nominerad. Men om det bär hela vägen, vad skulle det innebära?

– Förutom pengar så öppnar det andra dörrar till att nå ut på marknaden. Det kan innebära att man får sälja sina böcker på fler ställen. Det skulle bli enklare.

Priset kallas ibland för "en lillasyster till Augustpriset". Prissumman är på 20 000 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar