Tränaren inför derbyt: "Inte samma tändning som förr"

Motsvarande match förra året vann Nybro IF med hela 4-0. - Foto: Faton Pasho

Säsongens första derby väntar och GAIF suktar efter poäng.

delningar

Efter en oväntat knackig start för Glömminge-Algutsrums IF står nu säsongens första derby för dörren. Men tränaren, Johan Steglander, menar att det inte är riktigt samma känsla i derbyfotbollen längre.

– Jag tänkte säga att det är som vilken match som helst. Men visst, det är något lite extra med derby. Även om det inte är samma tändning i det som förr, säger Steglander.

När Tobias Bengtsson och Steglanders manskap åker till Nybro gör man det för att möta ett lag som inte lyckats knipa en enda poäng. Ola Petersson, Steglanders gamla tränarkollega från Kalmar FF, har fått en otroligt tuff start på säsongen i Nybro IF.

– Jag har inte så stor koll på dem, men jag hoppas att Tobbe (Bengtsson) har det. Jag tittar aldrig på motståndaren, men visst om vi har haft en tuff start så har ju de haft det betydligt tuffare.

Till derbyt börjar också truppen ordna upp sig för ölänningarna. Man har inledningsvis haft en stor frånvaro under matcherna och verkligen behövt nyttja sin trupp.

– Det har kommit tillbaka ganska mycket folk. Vi har många tillgängliga att välja på och kommer att få tänka till. Han menar att hemmalaget har en bra chans att komma in i serien nu.

Trots att Nybro ligger på en hopplös sistaplats så tar Steglander ingenting för givet.

– Vi måste gå all-in, får inte bjuda på något. Detta är en möjlighet för dem. Alla vet hur derbyn brukar se ut, det är ett gyllene tillfälle för Nybro. Vi gjorde det ganska bra sist mot Sölvesborg men behöver upp en nivå till för att börja vinna.

Vad kan vi vänta oss för match på Victoriavallen?

– Jag tror inte att något av lagen kommar att avvakta. Det kommer blåsas på från början så får vi se vilket lag som tröttnar först. Det är den känslan jag har. Det är ingen som kommer be om ursäkt för något utan det gäller att ta vara sina lägen och minimera misstagen. Det kommer att bli avgörande i slutändan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar