Tusentals semlor ska säljas: "Varenda svensk äter"

En av de mest intensiva perioderna för konditorierna. "Vi har satt in extra personal".

delningar

På tisdagen är det fettisdagen, vilken innebär en stor arbetsinsats hos Fredriks bröd & bakverk i Färjestaden där man har laddat upp ordentligt med semlor.

– Det är en dag som betyder ganska mycket. Varenda svensk äter semlor. Vi har kollat upp hur det gick förra året och utgått från det när vi beställt våra råvaror, grädde och mandelmassa. Vi har även behövt sätta in extrapersonal. Under dagen kommer det vara 3-4 stycken som tillverkar och två stycken som säljer. Det kommer vara fullt ös hela dagen. Jag tror vi kommer sälja drygt 1000 semlor, säger Fredrik Johansson Wingqvist, ägare till Fredriks bröd & bakverk.

Fiesta i Färjestaden öppnade förra våren och de förbereder sig inför sin första fettisdag.

– Jag tror det blir riktigt bra. Det är skitroligt med ett nytt ställe och det har gått bra innan. Det ska bli intressant, säger Mikael Gustavsson, ägare till Fiesta i både Kalmar och Färjestaden.

Uppskattningsvis tror Mikael att ett par tusen semlor kommer att säljas under dagen.

– Någonstans mellan 3000-4000 tror jag, det har laddats upp ordentligt. Vi har förberett degen och gjort bullarna och sedan haft in dem i frysen. Våra är verkligen gjorda från grunden, vi köper inget halvfabrikat. Jag hoppas att kunderna kommer uppskatta det vi gör och att de märker att det är ett hantverk. Det ska vara skillnad, säger Mikael.

Fredrik Wingqvist.

Semlorna på bilden kommer från Fredriks bröd & bakverk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar