Laddar

TV: Maxad skräckupplevelse när biltvätten invaderas

Färjestadens tvättcenter arrangerar en spöktunnel för femte året i rad.

delningar

Färjestadens Tvättcenter arrangerar spöktunnel för femte året i rad. Det här året utlovas ett halloweentema med tvättcentrets egna touch.

– Det kommer bli ett maxat evenemang nu när vi firar fem år. Mycket mer skrämsel och överraskningar väntar i tunneln. Besökarna får uppleva en längre spänning, säger Zarah Wessman, stationsansvarig på Färjestadens tvättcenter.

Helen Brändewall, stationsledare, och hennes före detta kollega Andreas är de som är initiativtagare till spöktunneln.

– Vi hade för mycket idéer och sjuk humor. När vi lade fram idén till vår chef hoppade han på tåget och sedan dess har vi fortsatt, säger Helen.

Spöktunneln är barnvänlig under lördag och söndag dag men på lördagkvällen blir det mer skräckinjagande.

– Lördagen är den största dagen och på kvällen blir det som läskigast. Är man lättskrämd av sig så passa på att tvätta bilen under dagen för på kvällen kör vi järnet, säger Zarah.

Monteringen av spöktunneln och alla dekorationer runtomkring Tvättcentret har pågått i ett par dagar.

– Egentligen förbereder vi lite hela året. Det finns alltid något man ser som skulle passa i spöktunneln och det skrivs upp på en lista, säger Zarah.

Besökarna får en längre bilfärd i år då både infarten och utfarten har tagits med i upplevelsen. Upplevelsen beräknas pågå i cirka fem minuter.

– Vi har inga begränsningar eller ramar vi måste gå inom när vi planerar spöktunnelns upplägg. Varje år säger vi att den här gången är den bästa men i år är det verkligen bäst, säger Helen.

Under helgen har Tvättcentret hjälp av FBC Ungdom som ska agera statister och vara med och skrämma de som kommer för att tvätta bilen.

– Det är det enda stället i Sverige som har den här upplevelsen samtidigt som man tvättar bilen. Besökarna glömmer till och med bort att man är där för att tvätta bilen, säger Helen.

Ett nytt Tvättcenter är på gång att byggas i Kalmar och står förhoppningsvis klart till våren 2019. Men spöktunneln verkar stanna på Öland.

– Det är bäst att ha det på ett ställe. Vi har byggt upp det här på Öland och det är här spöktunneln ska vara, säger Helen Brändewall.

Relaterade artiklar