TV: Tina behövde förändring i livet – öppnade yogastudio

I hennes studio ska människor kunna koppla av från den stressiga vardagen.

delningar

Tina Petersson driver Yoga & Hälsa Öland i Färjestaden.

Efter flera års arbete på BPB Byggs kontor behövde Tina Petersson från Färjestaden en förändring i sitt liv. Hon sa upp sig från sitt jobb och är nu utbildad yogainstruktör inom hathayoga och yinyoga. Första veckan i februari öppnade hon upp sin egna yogastudio på sin gård, Yoga & Hälsa Öland.

- Jag vantrivdes på mitt jobb, bröt benet och blev stillasittande ett tag. Sedan träffade jag en tjej på Malkars som höll på med yoga och som gjorde mig ännu mer nyfiken och ville veta mer. Ett halvår senare gick jag hathayogakursen och sa upp mig från mitt jobb och nu har jag det här, säger Tina.

Tinas yogastudio har öppet måndag till fredag och det blir runt 15 klasser per vecka. Ett pass är 60 minuter eller 75 minuter.

– Jag vill ha grupper med max 10 personer. Det är lagom, då hinner man med alla och ser alla. Det är så stressigt idag så det är många som behöver yoga. Det är skönt att göra något lugnt och efteråt känner man sig både utdragen och avslappnad, säger Tina.

Hennes yogastudio ska vara en liten samlingspunkt.

– Det ska vara lugnt, skönt och trevligt att komma hit. Det ska vara ett ställe att koppla av på. Man ska kunna sitta kvar efteråt och prata om hälsa, yoga eller annat.

Yinyoga och hathayoga är de yogaformer som erbjuds hos Tina.

–Yinyoga är väldigt populärt just nu. Yin betyder kallt och det är den enda yogaformen där man blir kall. Man ska ligga still i en position i 3 till 5 minuter och slappna av i musklerna och komma åt bindväven ovanför musklerna. Det handlar om att använda knoppen och våga stå ut och ligga kvar. Folk behöver det, man kan läkas av det. Hathayogan är en grundyoga där man kör olika positioner i ett flöde.

Alla är välkomna till Tinas yoga.

– Stela, viga, unga, gamla, kvinnor och män. Jag har pensionärer ända upp till 80-årsåldern. Alla kan yoga och alla är välkomna till mig, säger Tina Petersson.

Yoga & Hälsa Öland i Färjestaden.

FAKTA

Tina Petersson

Ålder: 51 år

Bor: Färjestaden

Gör: Yogainstruktör och driver Yoga & Hälsa Öland

Utbildad inom: Hathayoga och yinyoga.

Favorityogaposition: En viloposition som heter benen mot väggen.

Familj: Man och två barn

Intressen: Familj, yoga och hälsa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar