TV: Träffa engelsmannen och hans kryddstarka företag

Drömmen är att starta upp en egen gård. "Mött mycket folk som är positiva till det här".

delningar

Pappi's Chilli Farm är ett nystartat företag i Rälla som tillverkar hemmagjord chilisås. Det är engelsmannen Robert Buckley som driver företaget. Chilisåsen heter Island Jerk och finns i två versioner, original och extra hot.

– Jag har alltid tyckt om chili och tillverkade en del i England. Förra sommaren började jag göra lite chilisåser och sedan gav jag de till vänner och familj. Jag fick positiv feedback och alla tyckte att det här kan du sälja, säger Robert.

Företaget startades upp i december och hittills har Robert tillverkat 400 flaskor med chilisås.

– Det har varit så överväldigande. Vi har sålt mycket chilisås på kort tid och jag har mött mycket folk som är positiva till det här. Många människor som stöttar en, säger Robert Buckley.

Robert flyttade till Öland för ett år sedan tillsammans med sin fru från Vadstena.

– Vi bodde och jobbade i England men vi ville byta miljö och ville att våra barn skulle växa upp i Sverige. Dessutom visste vi att vi ville starta upp ett eget företag som skulle vara gårdsinriktat och ha med chili att göra. Det har löst sig naturligt. Kärleken för mat, chili och människor som älskar den mat vi gör är en av anledningarna till varför företaget startades upp, säger Robert.

För tillfället driver Robert Pappi's Chilli Farm på halvtid men målet är att driva det på heltid. Dessutom har han tillgång till Fireside Brewerys kök för att producera chilisåsen.

– Vi letar efter en gård där vi kan plantera egna chiliplantor och ha ett eget kök där vi kan producera vår chilisås. Men det gäller att hitta rätt gård. Vi vill också hitta riktigt bra kvalitetskunder och kunna möta efterfrågan.

Chilisåserna från Pappi's Chilli Farm går att köpa på Ölands Choklad och så småningom i andra lokala butiker. Under helgen startar företaget upp en hemsida där kunderna kan beställa ifrån.

Chilisåsen heter Island Jerk och finns i två versioner. Extra hot och original.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar