TV: Trollkarlen Mike ska utbilda unga magiker

Barn får chansen att lära sig magiska trick av en riktig trollkarl.

delningar

Mikael Lovestedt från Loverslund har alltid varit intresserad av show, magi och trolleri. När han var åtta år fick han en trollerilåda i julklapp och vid 15 års ålder gjorde han sin första offentliga föreställning som trollkarl. Mikael har arbetat som trollkarl på heltid sedan år 1995 och i år blir det hans 35:e år som trollkarl. Han går under artistnamnet Trollkarlen Mike och Clownen Mike. Trollkarlen Mike ska nu arbeta för Kulturskolan i Borgholm där han ska hålla i en kurs om trolleri för barn.

Det är något som jag inte har gjort förut. Det ska bli otroligt spännande och kul. Jag hoppas att det kommer tjejer också för trollkarlsbranschen i Sverige domineras av killar. Det finns endast tre tjejer i Sverige som är trollkarlar och 30 stycken är killar, säger Mikael.

Trollerikursen riktar sig mot barn i mellanstadiet och startar måndagen den 4 februari. Kursen kommer att pågå fram till och med skolavslutningen.

– Barnen som kommer gå kursen får lära sig klassiska trolleritrick som att trolla bort en näsduk och olika korttrick. Det ska inte vara någon trollerilåda som man kan gå och köpa hur som helst. Det ska inte vara för svåra trollerigrejor och inte för lätta men väldigt basic, säger Mikael Lovestedt.

I slutet av kursen utlovas en föreställning över vad barnen har lärt sig.

– Det handlar också om att barnen ska öva på att framträda och stå på scen. Därför är planen att knåpa ihop en liten föreställning för deras föräldrar i slutet. Den här kursen breddar verkligen kulturskolans sortiment. Det kommer bli otroligt spännande med fasta tider då jag inte har något vanligt 9-17-jobb, säger Mikael.

Mikael Lovestedt är också Clownen Mike. Foto: Arkiv

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar