TV: Två nya tränare klara för FBC Kalmarsund

Målsättningen för de nya tränarna är glasklar, man vill till SSL. - Foto: Mattis Andersson

Under skärtorsdagen presenterades en ny huvudtränare samt en assisterande tränare.

delningar

Sedan tidigare står det klart att Rasmus Bernhardsson lämnar posten som ansvarig tränare för FBC Kalmarsunds damlag. Under skärtorsdagen presenterade Kalmarsund en ny tränare. Det den välmeriterade Krister Carlsson som ansluter efter att ha varit hela fyra säsonger som damtränare i Lindås IBK. Den 42-årige nya tränaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Vi började prata med Krister redan i februari. Redan då hade Rasmus flaggat för att han inte får ihop det med jobbet. Vi kollade på lite olika tränare och han hade alla de kriterierna som vi ställde. Vi ville ha in en tränare som ska kunna vidareutveckla laget både individuellt men även spelet, en mer modern anfallsinnebandy, säger FBC Kalmarsunds sportchef André Piechowicz.

Krister Carlsson kommer under torsdagen att träffa laget för första gången. Under maj månad kommer han successivt att flytta till Kalmar för att sedan även skaffa ett jobb som han kan ha vid sidan av innebandyn i Kalmarsund. När det kommer till det taktiska tror Carlsson att det kommer att bli ett mer offensivt Kalmarsund med den nya tränarstaben.

– Det är ett bra lag med en stabil grund. Man har också skapat nycklar som jag inte upplevt tidigare Man kan ändra en matchbild bättre idag. Man bygger mycket kring sitt försvarsspel och är väldigt raka i anfallszon. Jag vill bygga ett mer etablerat anfallsspel, även för att avlasta försvarsspelet. Men utan att ta bort det raka spelet som Kalmarsund är bra på, förklarar Carlsson.

Som komplement till Carlsson har även 42-årige Viktor Sheffield presenterats som assisterande tränare. Sheffield har skrivit på ett kontrakt som stäcker sig över två år. Tanken är att de två nya tränarna ska bli en trio tillsammans med Fredrik Andersson som fortsätter som assisterande tränare. Man menar att både Carlsson och Andersson är väldigt offensiva i sin filosofi, Sheffield kommer att få ett större defensivt ansvar i laget. Han kommer även att ansvara för målvakterna, både i det allsvenska laget men också i klubbens division 1-lag.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar