Två raka förluster – nu vill FBC hitta tillbaka: "Blev störda av uppehållet"

Det är dags för årets andra hemmamatch när Linköpings IBK kommer på besök i Kalmar Sportcenter.

delningar

FBC Kalmarsund har åkt på två tuffa smällar i de två senaste matcherna. Förlusten mot Växjö IBK med 7-2 den 27 december följdes upp av ett nytt bottennapp hemma mot Jönköpings IK den 6 januari. Nu gäller det för Kalmarsund att hitta tillbaka till vinnarspåret om man ska slåss om slutspelsplatserna.

– Vi behöver vara förberedda på krig i 60 minuter och göra jobbet till 100 procent i matcherna, säger Kevin Björkström.

Vad är det som inte har klaffat?

– Vi har inte varit med i de matcherna helt enkelt och det känns som om vi blev lite störda av uppehållet innan jul. Innan uppehållet hade vi bra energi, men när vi kom tillbaka efter så hann vi inte träna som vi ville innnebandymässigt och vi kom tillbaka efter uppehållet med sämre energi än när vi klev in i det.

Kalmarsund har en poäng upp till en slutspelsplats i en oerhört jämn tabell där endast en poäng skiljer från plats sju och plats tio, som Kalmarsund just nu innehar.

– Serien är så pass jämn och ska vi nå slutspel så gäller det att vi tar lite fler poäng än vad vi gjorde de första 16 omgångarna. Målsättningen är att hålla oss kvar, men når vi ett slutspel så är det en enorm bonus såklart.

Under onsdagen kommer Linköpings IBK på besök i Kalmar Sportcenter. Sist lagen möttes vann FBC med 5-4 efter en oerhört jämn match, och Björkström förväntar sig en liknande matchbild på hemmaplan.

– Det är ett stort tungt lag som har spelat ihop länge. Vi slog dem borta för att vi slet i 60 minuter och lyckades kriga ned dem, har vi samma inställning som borta ska vi slå dem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar