Ung konstnär ställer ut på Öland: "Mitt drömyrke"

Redan när hon var liten drömde hon om att bli konstnär – nu ställer hon ut för fjärde gången.

delningar

Orreforsbon Nadine Persson är 19 år gammal och jobbar för tillfället på ett lager. Hon har alltid gillat att rita, och redan när hon var liten hade hon konstnär som drömyrke. Hon tog studenten från gymnasiet 2018, där hon gick estetiska programmet med inriktningen Bild och Form.

Under sin gymnasietid lärde hon sig nya tekniker, och började hon våga testa på annat än att bara teckna. Det var också på gymnasiet som hon fastnade för att måla.

– Jag skulle beskriva mig själv som en glad och envis person. Förutom konst så har jag också alltid varit väldigt musikintresserad och spelar bas, berättar Nadine Persson.

När hon var tolv år gammal började hon testa på att rita porträtt och fastnade vid det ganska direkt. Hon började spendera hela kvällarna på att rita, och vid 13-årsåldern började hon sälja tavlor i blyerts och kol. Drygt ett år senare var hon med i en jurybedömd utställning.

– Sedan dess har jag ställt ut två gånger till, och jag hade en del beställningsarbete regelbundet tills jag tog en paus i lite över ett år på grund av skolan. Jag började måla med akryl i januari förra året och har sedan dess bara fortsatt, säger Nadine Persson.

Hon tar sin inspiration från musikhalvan, och riktar främst in sig på rockmusiker. På så sätt kombinerar hon konsten med intresset för musik.

Den 24-27 april kommer Nadines tavlor att ställas ut på Galleri Stenhallen i BorgholmÖland, tillsammans med några andra konstnärer. Det kommer bli den unga konstnärens fjärde utställning.

– Just nu vet jag inte hur framtiden kommer att se ut, utan jag tar en sak i taget, säger hon och avslutar.

– Oavsett vad som händer så lär jag alltid rita och måla som jag har gjort sedan jag var liten. Jag hade helt klart kunnat tänka mig att jobba heltid med det om jag får möjligheten till det.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar