Ungdomar bedrev droghandel – gripna efter lyckat polistillslag

Magnus Areskog är nöjd med utgången av fallet. - Foto: Tilda Eriksson

Husrannsakan gav resultat: "Bra insats", säger kommunpolisen.

delningar

I slutet av september larmade elever på Skansenskolan om misstänkt droghandel bakom Ica-affären i Mörbylånga. Ett intensivt arbete inleddes med att polisen intensifierade sin närvaro i området med civilpoliser och målade polisbilar.

– Det var startskottet och mycket snack kring det. Men vi gjorde en bra insats och tog tag i det tillsammans med kommunen och skolan. Den informationsträffen som arrangerades upplevde jag som väldigt uppskattad, säger Magnus Areskog, Ölands kommunpolis.

En husrannsakan genomfördes och polisen grep sex ungdomar i blandade åldrar. De ungdomarna som är över 15 år ska bli lagförda för brott och några ska få hjälp av socialförvaltningen. I gänget fanns också elever från Skansenskolan.

– Vi tycker att det är jättebra att de här ungdomarna får hjälp så att de lär sig att värdera sina handlingar. Någon gång blir man ju exponerad för det här som ungdom och får frågan om man vill prova och då gäller det att vara stark i sig själv och våga säga nej, säger Magnus Areskog.

Ölandspolisen kommer fortsätta arbeta drogförebyggande på hela Öland då ett medborgarlöfte mellan polisen och de båda kommunerna, Borgholm och Mörbylånga ska antas.

– Problemet finns ju fortfarande och vi kommer arbeta ännu mer förebyggande, säger Magnus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar