I samarbete med annonsör

Unik pool och stort lekland – Lundegård är redo för campingsommar

Familjeföretaget bakom Lundegård Camping & Stugby har storsatsat för att möta campinggästernas allt högre krav. Den nya poolen är den största investeringen i campingens historia.

delningar

På Lundegård Camping & Stugby pågår förberedelserna för den stundande högsäsongen för fullt. Snart anländer tusentals campingbesökare och då gäller det att allt är på sin plats för att gästerna ska få en så god upplevelse som möjligt.

– Allting ska igång nu. Jobbet inför säsongen börjar samma dag som vi stänger i augusti. I bästa fall har man en plan vad man ska göra över vintern, men sen dyker det alltid upp en massa saker längs vägen. Så som renoveringar, fibergrävning, ommålning och uppfräschning. I regel allt som har med fastighet och egendom att göra, säger Mikael Henning, ägare på Lundegård Camping & Stugby.

Under början av 2010-talet valde man att storsatsa och investerade i både en unik rostfri pool samt ett stort inomhuslekland för barnen. Mikael Henning och hans sambo Tina Bresborn åkte på studieresa till södra Tyskland och Österrike, för att inspireras av de många publika badanläggningarna.

– Just den typen av rostfri pool är väldigt vanligt i södra Tyskland och Österrike. Så vi gjorde en roadtrip och tittade på massor av olika pooler. Tack vare materialet blir det väldigt rent och lättskött. Hela poolen är rostfri och man får en härlig känsla. Dessutom är golvet borstat så att man inte halkar. Det är den största investeringen i campingens historia, säger Tina Bresborn.

Poolen är i första hand nyttjad av campingens gäster, men även betalande gäster är välkomna att spendera de varma sommardagarna med ett svalkande bad, vilket blivit allt mer populärt bland Ölandsbesökarna.

För att göra vistelsen så bra som möjligt för barfamiljer, oavsett väder, valde man också att investera i ett stort inomhuslekland. Aktiviteten har nu blivit så populär bland gästerna att det på regniga dagar bildas kö utanför. Den dubbla investeringen har resulterat i besöksrekord under fjolåret och goda framtidsutsikter inför sommaren.

– Det har visat sig vara helt rätt satsning. Rekordet är nu runt 700 entréer i poolen på en dag och 300 i leklandet, vilket är så många man får vara där inne samtidigt enligt brandmyndighetens regler, säger Mikael Henning.

En annan som laddar inför högsäsongen är restaurangens kock Magnus Holst, med erfarenhet från flertalet campingar i området. Nyligen har restaurangen renoverats och fått ett helt nytt kök. För tredje året kommer han nu att leverera en högklassig buffé med diverse temabufféer hela sommaren.

– Han har verkligen lyckats och sett till att restaurangen har fått ett uppsving. Det är inte en vanlig campingrestaurang, utan en noga genomtänkt buffémeny som överraskar positivt, säger Tina Bresborn.

Förutom maten kommer restaurangen erbjuda ett förstklassigt underhållningsprogram hela sommaren med musikquiz, trubadur och pubaftnar, vilka man kan hitta på hemsidan (länk).

Näst på tur väntar midsommarfirande på Lundegård med trubadurer, midsommarstång, god mat och lekar. Därefter fortsätter familjen Henning mot vad som ser ut att bli ännu en lyckad sommar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar