Värme och medmänsklighet i centrum: "Gynna de som behöver"

Kalmarkören Vox Communis besöker Algutsrums kyrka för julkonsert. - Foto: Arkiv

Julstämning utlovas när Vox Communis arrangerar julkonsert för första gången på Öland.

delningar

På lördag arrangerar Kalmarkören Vox Communis en julkonsert i Algutsrums kyrka. Det är en konsert som kören arrangerar årligen men i år är det första gången som julkonserten arrangeras på Öland.

– Det är vår traditionella julkonsert som vi anordnar men vi har aldrig haft den på Öland förut. Vi var och sjöng i Algutsrums kyrka i våras och tyckte det var en härlig lokal och väldigt fin att sjunga i. Dessutom har vi blivit väl mottagna av kyrkan på södra Öland, säger körledaren Birgitta Axelsson Edström.

I samband med konserten samlas det även in pengar till kyrkans julinsamling En flicka är född. En insamling som ska förbättra flickors möjligheter att få fullvärdiga liv världen över.

– Alla biljettintäkter går till insamlingen. Vi skänker alltihop och det vi gör med kören ska gynna någon som verkligen behöver pengar. Det blir en extra grej när man gör en sådan här sak och inte bara julmys, säger Birgitta.

Under kvällen kommer kören som består av cirka 80 personer sjunga varierad julmusik.

– Det utlovas vanlig julmusik som brukar sjungas i kyrkan men också musik som inte alls brukar sjungas i kyrkan. Men jag är övertygad om att gud har humor, så det borde gå alldeles utmärkt, säger Birgitta. 

Birgitta har förhoppningar om att både kalmariter och ölänningar tar sig till julkonserten.

– Vi ser gärna att så många som möjligt kommer och stödjer det här viktiga arbetet. Det blir dubbel nytta för alla, om inte mer.

FAKTA

Julkonsert

När: Lördag 8 december klockan 18.00

Var: Algutsrums kyrka

Pris: 150 kronor

Medverkar: Kalmarbaserade stora kören Vox Communis som ackompanjeras av Åke Eklund och Christer Svensson. Johan Gustafsson från Färjestaden och Mia Sunesjö, sopran från Alvesta. Rolf Johansson från Kastlösa.

Längd: Ca 1,5 timma

* Alla intäkter går till julinsamlingen En flicka är född.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar