Veterinärklinik etableras på Öland: "Öppnar upp en lösning"

Veterinärsituationen kan vara löst. Foto: Mostphotos och arkiv.

Bristen på veterinärer kan snart vara löst.

delningar

I början av december 2018 slog Ölands veterinärer larm om att de skulle få svårt att upprätthålla jourverksamheten efter nyår. LRF, jordbruksverket och lantbrukare träffades under ett möte för att se om det gick att lösa problemet.

Då sa Anna Wretling Clarin, representant från jordbruksverket, att de undersöker vad distriktsveterinärerna kan hjälpa till med. Nu har distriktsveterinärerna tagit tag i problemet och till höst ska en ny veterinärstation etableras på Öland.

– Veterinärsituationen är svår över hela landet och på Öland ser vi öppningar om att kunna lösa den här situationen. Ambitionen är att komma igång med mottagningen till hösten, säger Fredrik Weimarsson, Regionchef Syd, Distriktsveterinärerna. 

Nu söker man efter flera veterinärer som kan ansluta till mottagningen i höst. 

– Vi söker allmän praktiserande veterinärer som kan jobba med stordjur och avlasta i fält. Men det är också en fördel om man har smådjurskompetens, säger Fredrik.

Tanken är att mottagningen ska vara placerad för att nå hela ön.

– Vi vill ligga strategiskt rätt för att nå hela Öland. Var den ska vara placerad är inte bestämt än men det lutar åt att det blir Köpingsvik

Fram tills att veterinärstationen startas upp kommer distriktsveterinärerna ha ett nära samarbete med Ölands veterinärstation

– De har signalerat över en lång tid att de har blivit färre och vi ska försöka stötta dem. Vi kommer att stötvis hjälpa till och ta vissa beredskapspass fram tills att vår mottagning öppnas, säger Fredrik. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar